Irina Begu, victorie fantastică în Italia. Românca e în optimi la Roma, după ce a spulberat o favorită

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a trecut printr-o accidentare gravă care a ținut-o în afara terenului timp de 7 luni, Irina Begu s-a întors, la finalul lui martie, mult mai puternică pe suprafața de joc.

Irina Begu e în optimi la Roma. Foto EPA EFE
Irina Begu e în optimi la Roma. Foto EPA EFE

Românca a ajuns în finala turneului din Antalya, apoi a pierdut greu la Madrid (6-7, 6-7 cu Madison Keys), după care a bifat o semifinală în Germania, la Wiesbaden. Acum, Irina Begu a atins optimile la Roma, după o victorie fantastică obținută în fața favoritei 27 a Internaționalelor Italiei, Elise Mertens.

Contra belgiencei, românca a început mai greoi, fiind condusă cu 2-1 în startul partidei. Apoi s-a dezlănțuit, câștigând tot până la final: 11 game-uri consecutive, pentru un 6-2, 6-0 obținut în doar 80 de minute.

După calificarea în optimile turneului de la Roma, pentru românca de pe locul 161 WTA urmează duelul cu învingătoarea din partida Danielle Collins (locul 15 WTA) - Caroline Garcia (locul 23 WTA). Evoluția perfectă de la Internaționalele Italiei îi asigură deja un salt de circa 40 de locuri în clasamentul WTA, începând de lunea următoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite